+38 (096) 001 01 60+38 (073) 001 01 70

м. Львів, вул. Тернопільська 21а

+38 (096) 001 01 60+38 (073) 001 01 70

м. Львів, вул. Тернопільська 21а

СЕРЦЕВО-СУДИННІ ЗАХВОРЮВАННЯ — ГОЛОВНА ПРИЧИНА СМЕРТІ УКРАЇНЦІВ. Запрошуємо на безкоштовне обстеження

СЕРЦЕВО-СУДИННІ ЗАХВОРЮВАННЯ — ГОЛОВНА ПРИЧИНА СМЕРТІ УКРАЇНЦІВ. Запрошуємо на безкоштовне обстеження

Соціальна акція у серпні - безкоштовний запис електрокардіограми (ЕКГ) з інтерпритацією показників.

В Україні серцево-судинні захворювання є головною причиною смертності населення. За цим показником наша країна лишається одним зі світових лідерів.

Ось трішки інформації від міністерства охорони здоров'я України:

Серцево-судинні захворювання, переважно ішемічна хвороба серця та інсульт, є основними причинами смертності й одними з основних факторів інвалідності в усьому світі. Такі висновки отримані з дослідження Глобального тягаря хвороб (GBD — Global Burden of Disease) за 2019 рік.

Тягар серцево-судинних захворювань продовжує зростати протягом десятиліть майже у всіх країнах із середнім і низьким рівнем доходу. Викликає тривогу і той факт, що стандартизований за віком показник серцево-судинних захворювань почав рости в деяких країнах із високим рівнем доходу, де раніше він знижувався.

Виявлення випадків серцево-судинних захворювань майже подвоїлося з 271 мільйона в 1990 році до 523 мільйонів у 2019 році, а кількість смертей від серцево-судинних захворювань неухильно збільшувалася з 12,1 мільйона в 1990 році до 18,6 мільйона у 2019 році.

Згідно з даними ранжування, складеного на основі кількості смертей населення в Україні, найчастішими причинами є:

  1. Серцево-судинні захворювання (64,3 %)

  2. Новоутворення (14,1 %)

  3. Хвороби органів травлення (4,3 %)

  4. Неврологічні розлади (3,1 %)

Пропонуємо записатись на безкоштовне ЕКГ у серпні з інтерпритаціією результатів у медичному центрі "Перший сімейний імені святого Єремії"

Електрокардіографія (ЕКГ) – базове дослідження серця, яке входить у більшість із діагностичних обстежень чи так званих медоглядів.

Цей не новий метод. Першу електрокардіограму Віллем Ейнтговен записав ще у 1906році, проте його актуальність для визначення стану здоров’я серцево судинної системи не можливо переоцінити і сьогодні. Принцип роботи цього методу полягає у записі електричних імпульсів серця на спеціальний папір чи у електронному форматі.

У нашій медичній клініці ми пропонуємо пройти обстеження на сучасному цифровому електрокардіографі, а також отримати розшифрування (інтерпретацію) результатів у лікаря, безкоштовно для пацієнтів, що уклали декларацію у медичному центрі «Перший сімейний ім. святого Єремії».

Рекомендується пройти обстеження на електрокардіографі для здорових людей щорічно під час профілактичних оглядів (чекапів), так як деякі захворювання мають властивість проходити безсимптомно (ішемічна хвороба серця, порушення серцевого ритму та ін.).

Особливу увагу на дане обстеження рекомендується звернути людям із груп ризику: курцям, вагітним, з надлишковою вагою, особам що хворіли інфекційними захворюваннями.

Як проходить процедура запису ЕКГ: Лікар чи інший медичний працівник приєднують у спеціально визначені місця електроди, використовуючи спеціальний електропровідний, гіпоалергенний гель, та записують на пристрої покази. Розшифрування записів проводить виключно лікар. Процедура проходить швидко та безболісно.

Підготовка до проведення ЕКГ: Щоб зробити електрокардіограму особливої підготоки не потрібно. Як правило електрокардіограму роблять у стані спокою за винятком певних показів та рекомендацій лікаря. Перед проходженням обстеження необхідно виключити прийом кави, енергетиків, уникати надмірного споживання їжі.

Зробити ЕКГ електрокардіораму у Львові у медичному центрі «Перший сімейний ім. святого Єремії» можна зателефонувавши у клініку чи записатись он-лайн залишивши заявку на сайті

Записатись на ЕКГ

тел. 0960010160

Не варто чекати ознак якоїсь хвороби – навпаки, систематичне дослідження служить профілактикою!