+38 (096) 001 01 60

м. Львів, вул. Тернопільська 21а

Як позбутися симптомів менопаузи

 віці 45-50 років у жінок настає період менопаузи. При цьому деякі жінки продовжують жити звичним життям і не зауважують змін. Але для декого симптоми менопаузи стають справжнім випробуванням. Це раптові відчуття жару, нічна пітливість, швидка втомлюваність, коливання настрою та дратівливість.

Також підвищується ризик появи таких захворювань, як остеопороз, ожиріння, захворювань серця та діабету. У статті команда лікарів Medialt розповість Вам як позбутись симптомів менопаузи та почувати себе краще.

Пийте достатньо води

Денну норму води вирахувати просто. На кожен кілограм ваги потрібно випивати 40 мл води. Якщо Ваша вага – 60 кг, то в день Вам потрібно випивати 2,4 л води. Під час менопаузи жінки часто відчувають спрагу. Це викликано зниженням рівня естрогену.

Питна вода допомагає зменшити здуття живота, яке супроводжує гормональні зміни.

Ще однією причиною пити воду є те, що вона запобігає набору ваги. Вода допомагає при схудненні, підвищуючи обмін речовин.

Також не забувайте про лайфхак з водою – випивайте 500 мл води за 30 хвилин до їжі і Ви будете споживати на 13% менше калорій під час їжі.