+38 (096) 001 01 60

м. Львів, вул. Тернопільська 21а

Гострі респіраторні захворювання у дітей, або як вберегтись від

Гострі респіраторні захворювання у дітей, або як вберегтись від "Застуди"


Захворювання органів дихання займають перше місце в структурі загальної захворюваності. А беручи до уваги прохолодну і вологу погоду актуальність гострих респіраторних захворювань лише зростає.

Причинами розвитку ГРЗ найчастіше є віруси і рідше бактерії. У зарубіжній медичній літературі часто застосовується таке поняття як «застуда» (англ. — common cold), або катар дихальних шляхів, що означає гостре інфекційне запалення будь-якої ділянки дихального тракту. За величезної кількості збудників та схожості спричинюваних ними клінічних проявів, розмаїтті клінічних форм далеко не завжди, навіть у разі детального обстеження хворої дитини, вдається встановити етіологію збудника, який зумовив респіраторний синдром.

Потрібно пам’ятати, що дитячий організм більш вразливий, оскільки, імунна система є не зрілою. Отже, у дітей частіше можуть виникати ускладнення. Тому самолікування не рекомендується.

Отже щоб вберегтись від "застуди" необхідно зміцнювати імунітет, та дотримуватись всім добре відомих простих правил:

- Слідкувати за особистою гігієною Вас та Вашого малюка - часто та ретельно мити руки

- Регулярно провітрювати приміщення та по можливості уникати скупчень людей

- Проводити більше часу на свіжому повітрі

- Збалансоване харчування, фізична активність та здоровий сон - ефективна профілактика проти хвороб

Що ж робити якщо дитина захворіла?

  1. Багато теплого пиття;
  2. Контроль температури тіла. Температура тіла 38,0℃ і вище, як правило є показом до застосування жарознижувального препарату (наприклад, парацетамолу). Застосування аспірину суворо заборонено у дітей до 12 років!
  3. Звернутися до педіатра у Львові у медичному центрі "Перший сімейний ім. святого Єремії" для отримання подальших рекомендацій, щодо догляду за дитиною та лікування.
undefined